Ugrás a fő tartalomra

Isteni Cukkinis Brownie

Cukkiniből még mindig lehet újat mondani. Még nekem is. S hogy miért éppen a cukkini? Olyan sokoldalú, olyan jót tesz minden sütinek. A sütik pedig jönnek, gyakran ismétlődnek. Kimaradt egy tojás a háromból. Tej helyett kókusztej került bele. Sokkal puhább, zamatosabb lett a végeredmény, de a lányoknak nem ízlett. Vezettem be ezt a receptet, mondtam, ebben nincs tojás. Meg is kaptam a magamét, hogy az nem lesz olyan jó. Mintha értenének hozzá :) Amúgy jó lett. Sőt!

Hozzávalók
- 400 gr (fiatal) reszelt cukkini (hámozást követően mérve)
- 250 gr barna cukor
- 240 gr fehér liszt
- 30 gr holland kakaópor (édesítés nélküli)
- 180 ml olaj (eredeti receptben: repce szerepel.... semleges ízűt válasszunk, az olíva túl karakteres lenne)
- 1 tk. só
- 2 tk. vanília kivonat
- 1 tk. szódabikarbóna
-  90 gr étcsoki (igazán apróra vágva)

Elkészítés

  1. A sütőnket 180 C-ra előmelegítjük. 
  2. Egy megfelelő méretű formát, éppen most 26 cm átmérőjű piteformát, kikenünk, kibélelünk sütőpapírral.
  3. Egy nagy méretű keverő tálba elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, só, szódabikarbóna, kakaópor.
  4. Hozzáöntjük az olajat, vaníliát, majd a héja nélkül lereszelt (fiatal) cukkinit.
  5. Alaposan elkeverjük, legyen mindenhol egyenletesen összekeveredve. 
  6. Hozzáadjuk az igazán apróra vágott csokoládét. Összekeverjük.
  7. A masszánkat beleöntjük a formába, kicsit eligazítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen.
  8. A sütőbe téve, 25-35 perc alatt megsütjük. Tudjátok, tűpróba.
Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben kapja meg a brownie-k jellegzetes, ropogós, külső kérgét. Kockára vágjuk, kis papírt teszünk az aljára, mert olyan zamatos, hogy azt már ragacsosnak hívják máshol :)                                                                    
Legyen szép napotok, egyetek sok cukkinit, amíg van! 

Inspiráció és a recept forrása: A Lick The Bowl Good blog bejegyzése volt. Thanks. 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke