Cukkiniből még mindig lehet újat mondani. Még nekem is. S hogy miért éppen a cukkini? Olyan sokoldalú, olyan jót tesz minden sütinek. A sütik pedig jönnek, gyakran ismétlődnek. Kimaradt egy tojás a háromból. Tej helyett kókusztej került bele. Sokkal puhább, zamatosabb lett a végeredmény, de a lányoknak nem ízlett. Vezettem be ezt a receptet, mondtam, ebben nincs tojás. Meg is kaptam a magamét, hogy az nem lesz olyan jó. Mintha értenének hozzá :) Amúgy jó lett. Sőt!
Hozzávalók
- 400 gr (fiatal) reszelt cukkini (hámozást követően mérve)
- 250 gr barna cukor
- 240 gr fehér liszt
- 30 gr holland kakaópor (édesítés nélküli)
- 180 ml olaj (eredeti receptben: repce szerepel.... semleges ízűt válasszunk, az olíva túl karakteres lenne)
- 1 tk. só
- 2 tk. vanília kivonat
- 1 tk. szódabikarbóna
- 90 gr étcsoki (igazán apróra vágva)
Elkészítés
- A sütőnket 180 C-ra előmelegítjük.
- Egy megfelelő méretű formát, éppen most 26 cm átmérőjű piteformát, kikenünk, kibélelünk sütőpapírral.
- Egy nagy méretű keverő tálba elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, só, szódabikarbóna, kakaópor.
- Hozzáöntjük az olajat, vaníliát, majd a héja nélkül lereszelt (fiatal) cukkinit.
- Alaposan elkeverjük, legyen mindenhol egyenletesen összekeveredve.
- Hozzáadjuk az igazán apróra vágott csokoládét. Összekeverjük.
- A masszánkat beleöntjük a formába, kicsit eligazítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen.
- A sütőbe téve, 25-35 perc alatt megsütjük. Tudjátok, tűpróba.
Kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben kapja meg a brownie-k jellegzetes, ropogós, külső kérgét. Kockára vágjuk, kis papírt teszünk az aljára, mert olyan zamatos, hogy azt már ragacsosnak hívják máshol :)
Legyen szép napotok, egyetek sok cukkinit, amíg van!
Inspiráció és a recept forrása: A Lick The Bowl Good blog bejegyzése volt. Thanks.
Sütöttem egy adag ilyet, finom lett :) köszi!
VálaszTörlés